Haziran 09, 2010

"welcome to the hell"

herşey buzdolabının kapağını aralayıp, 'aa.. dondurma var layn!' dememle başladı.. neşelenmiştim.. kabı açıp, dondurma yerine dünden kalan patlıcan yemeğini görünce hevesim kursağımda kaldı.. 'dondurma olmadı bari çikolata sürüp ekmeğime yiyeyim, hem hevesin kursaktan geçmesine yardımcı olur..' düşüncem ise; çikolata yerine dünden kalan pilavı görünce paramparça olmuştu..
tatsız tatsız buzdolabının içinde göz gezdirirken yeni bir şeyin farkına varıyordum.. daha önce içinde garnitür bulunan cam kavanozda ev yapımı vişne reçeli, önceden meşrubat bulunan pet şişenin içinde turşu vardı.. buzdolabındaki hiçbir saklama kabı, asli görevini yapmıyordu.. herbiri kendisinden beklenen görevi ifa etmiş ve şimdi annemin herbirine uygun gördüğü vazifeleri yerine getirmeye çalısıyorlardı.. emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan kişiler gibiydiler.. lakin içleri parçalatan bu duruma ses çıkarmaya hiçbirinin gücü yetmezdi.. annem, saklama zımbırtıları için buzdolabını, girişi olup çıkışı olmayan İnönü stadına çevirmişti adeta.. 'açık tutma o kadar buzdolabını.!' ikazı ile irkilen ben, 'hemen kapattım ki' diyerek odama kaçışmıştım..

9 yorum:

akunsacan dedi ki...

Okuması çok eğlenceli bir yazı olmuş :)

kendisindenbaşkaeksiğiolmayankadın dedi ki...

o saklama kabları hezeyanını anne görevini üslenen ev arkadaşım bana yaşatıyor. kötü değil gerçekçi.
keşke dondurma olsa dedim bende. :)

D.C.Gürcan dedi ki...

ahaha bir benzerini de ben yaşamıştım. o hayalkırıklığı çok kötü bir şey :) çok eğlendim okurken tebrikler :)

Hazel dedi ki...

ahah :D çok hoş bir yazı olmuş, ellerine sağlık.

evet ben de bazen bunu düşünmüyor değilim.hepsini özgürlüğe kavuşturasım var.Dondurma kaplarında dondurulmuş sebzeler bulmaktan bıktım usandım.

takipçinim. =) iyi akşamlar.


hazal (http://hazellova.blogspot.com/ )

Rebecca dedi ki...

good =DD

Adsız dedi ki...

sesli bir şekilde tekrar okuma gereği duydum; evdeki herkes yerlerde. annem "aa teyzen dolma koymuştu" diye aldı geldi dondurma kabını. ona da ayrı bi güldük..(:

D!mple Rock dedi ki...

pilav-patlıcan yemeği güzel seyler bunlar. bayılırım.

Miyuki dedi ki...

Ahaha ! Bu anneler hep mi aynı?

http://miyukininblogu.blogspot.com/

D!mple Rock dedi ki...

hahahah. güzelmiş. >,< kesinlikle akıcı ve eğlenceli bir dilin var. bana da beklerim ;)